Eftermiddag på landet

Idag har jag och tjejerna hälsat på min kompis T, hennes man och deras två barn. De bor bara någon km från oss men ändå är det som att komma ut på landet. Där håller de på att renovera ett hus som tidigare varit gruvarbetarbostad (tre lägenheter). Det kommer att bli så fint när de är klara! Bjuder här på några bilder från deras hem.

Fasaden

Huset ligger längst ner på en liten gata. Tomten ligger enskilt med äppelträd, syrener och annan växtlighet. Jättemysigt!



De har ett helt fantastiskt badrum. Med stora fönster i två väderstreck och dörr ut till trädgården. Färgerna går i svart och vitt och badrummet är fyllt av gröna växter. Ljuvligt! Vill man krypa ner i badkaret och inte känna sig så exponerad så drar man bara för de vita draperiet (sitter ett vid varje fönster). Smart lösning. Då är badrummet fyllt av ljus i alla fall!

Här är jag!

Effektiviteten på bloggen har inte varit den bästa, men jag ska skärpa mig. Vi har kämpat på i lillans rum, men det tar ju sån tiiiid (är lite otålig och vill helst vara klar innan jag påbörjat ett projekt). Vi har ju som sagt barnen kring oss hela tiden och när de väl sover vill man ju inte gärna börja hamra och borra- för det är det som återstår nu. Men snart ska jag väl kunna lägga ut bilder på hennes rum då det är piffat och klart!
Jag har hunnit med en rejäl förkylning med, som hänger kvar än. Går på nässpray och alvedon då jag haft så ont i bihålorna. Så nu tänkte jag mig ett snabbt inlägg för att visa att jag lever. Jag får kolla in till er och kommerntera en annan dag. Nu ska jag spola upp ett bad och skämma bort mig själv lite. Nu är det ju sommarvärme ute igen och då kan man ju inte gå med håriga ben och sönderspruckna fötter. Idag på öppna förskolan var jag den enda med långbyxor och strumpor, och inte var det för att jag frös inte... Nä, lite uppfräschning behövs verkligen! Kram på er!







Wow vilken kväll!

Nyss hemkommen efter inspirationskvällen i stan. Wow så kul vi haft! Jag mår som en prinsessa.



Vi har vandrat runt inne på Mio-varuhuset och spanat in massor av snygga möbler, tyger, prylar mm. Runt om inne på varuhuset fanns också representanter från Colorama, frisör, massage, nagelvård, träning mm. Och inte nog med att man fått titta så har man också fått prova. Jag har fått både manikyr och massage och ätit god mat från en restaurang (catering) i stan. Synd på vinet bara då jag var chaufför. Försökte få min kompis J att köra hem men det gick hon inte med på (jag undrar varför???) så jag fick vackert dricka mineralvatten medans hon smuttade vin! Under kvällen fick vi svara på frågor om "utställarna". Det resulterade i att både jag och J vann presentkort på hela 1000 kr hos Colorama! Iiiiiii! Så det var två mycket nöjda tjejer som satte sig i bilen och körde hemåt.

Både jag och J är mammalediga och vår vardag är inte direkt fylld av glamorösa ting och egentid. Så detta gav ny energi och en rejäl kick!

Ps. Föreläsningen av Cay Bond var ganska tråkig faktiskt. Jag lyssnade bara med ett halvt öra medans jag fick snygga naglar ( el snyggare i alla fall).. *ler*



Målat, trender & föräldrar

Yes, nu är rummet färdigmålat!!! Tre vändor blev det och resultatet känns lovande. Nu ska jag bara fixa hem tapetbordet från en kompis så hoppas jag att sambon fixar upp tapeten nån dag senare i veckan.

Imorron ska jag och kompis J (som äger tapetbordet) till Uppsala på en "Inspirationskväll för kvinnor". Det är MIO och Colorama som har anordnat denna kväll. Cay Bond (ni vet, hon trendanalytikern) ska föreläsa och det ska även visas kläder och frisyrer. Ska bli så skoj! Får återkomma med en liten recension senare.

Bjuder här nedan på två bilder från mina föräldrars hem. Vi bor långt ifrån varandra men är flitiga på att ses över datorn och skicka bilder. Dessa kom till mig för någon dag sedan då de renoverat datarummet/ gästrummet (mitt och barnens rum då vi är "hemma"). Blev sån skillnad så jag ville dela med mig. Håll till godo!



Andra målningen avklarad

Känner mig riktigt duktig nu. Trots en del tv-tittande för mig ( "Nytt läge") och fotbolsträning för sambon så har vi hunnit med att måla hela rummet ett varv till ikväll. En vända till får det bli så det är riktigt vitt och snyggt och det siktar vi in oss på imorron. Längtar ju så efter att få "smälla upp" fondtapeten! Kanske kan lillasyster flytta in redan till helgen- jag hoppas på det!



Denna söta slända fick följa med mig hem idag. Vi har en jättefin blomsteraffär här på orten. Förutom blommor så har hon även en hel del inredning ( b la cult, serholt mm). Tjejen som nu driver "Blomsterdesign" tog över för något år sedan och har gjort ett kanonjobb med butiken. Hon har en egen blogg också. Den hittar ni här.

Nu är vi en liten bit på väg

Då man renoverar och fixar hemma är det en klar fördel om man har någon som kan passa barnen medans man fixar. Bor man 50 mil från farmor och farfar och ca 70 mil från mormor och morfar är det där med barnpassning inget man fixar så lätt. Vi får helt enkelt fixa och dona då tillfälle ges. Vi har både igår och idag passat på då lillasyster sover sin dagliga lur efter lunch. Storasyster har båda dagarna haft kompis på besök men de har lekt så bra så det har funkat fint!











Vi har nu målat hela rummet ett varv men det kommer nog att behövas två vändor till innan vi är nöjda. Sen ska fondväggen upp och lister tillbaka. Fönstret har jag beslutat att måla vitt, men det får bli det sista vi gör då jag skulle vilja in till stan och prata med någon om hur jag ska gå till väga. Har fått bra tips från Monika (tack!) men bör nog höra mig för med om vad jag ska använda för grejer. Men jag tror att slutresultatet kommer att bli riktigt fint!

Imorgon drar vi igång...

Om ni undrar hur det går med lillasysters rum så kan jag säga, ganska segt! Vi har nämligen inte ens börjat än. Det fina vädret, jobb, barn och fotbollsträningar har gått före, men imorron drar vi igång. Då ska rummet tömmas, listerna ska bort och ev börjar vi måla med.
Detta ser jag fram emot såååå mycket. Jag avskyr vårt datarum som det ser ut idag och att få lillasysters saker på nedre plan känns så rätt. Det "nya" datarummet (lillasysters gamla rum) ska få sig en liten uppfräschning det med i form av ett nytt skrivbord. Funderar på en enkel variant (vit skiva med metallben från Ikea) där det finns plats både för dator och även övrig arbetsyta. Men allt detta blir en senare fråga. Nu är det lillasyster som ska få fint!



En rosa skönhet!


Storasyster tycker om att fota, liksom sin mor. Men en dag vid frukostbordet damp kameran i golvet och blixten gav upp. Utan en fungerande kamera fungerar inte vardagen för mamma, typ... Så det fick bli en sväng till stan och inhandla en ny kamera. Den förra var från början av -03 så den hade väl gjort sitt snart ändå men en ny kamera var inget vi planerat att köpa i dagsläget. Det blev i alla fall en Olympus, liksom den förra. En rosa skönhet denna gången. Mamma och storasyster var överens! *ler*


© Bild lånad från elgiganten.se



Lillasyster fick sitta modell medans mamma provade olika funktioner

Matchande underlägg

Senaste svängen till stan hängde dessa turkosa underlägg med hem. Små detaljer som ändå gör en del för helheten (annars äter vi på svarta underlägg).

image189

Lillasysters rum

image185
Igår (Valborg) trängdes vi på stan bland alla studenter och annat folk i Uppsala. Sambon var ledig och då passade vi på att "göra stan". Shoppade då bl a lite smågrejer till lillasyster. Hennes rum kommer att gå i rosa, vitt och grönt. Då jag redan har mycket i rosa och vitt så kunde jag inte låta bli dessa söta gröna detaljer från Åhléns. Det blev en väska, en hink och en låda.
Nu väntar bara en beställning på nätet och sedan är det mesta införskaffat till det nya rummet. Nu gäller det bara att dra igång hela processen... Jag är otroligt effektiv när det gäller att planera och shoppa detaljer, desto mindre effektiv på att starta upp projekt som involverar målning, tapetsering osv.


Bokstav till dörren från "My First Room" och en personlig tavla från "Isa"

RSS 2.0