Shopping till groventrén/ tvättstugan

I fredags hade jag äntligen min tidiga fredag OCH tillgång till bil. När jag hämtat tjejerna på förskolan åkte vi in till stan för lite shopping. Äntligen! Som jag längtat! Jobbar man heltid, bor några mil utanför stan och har två små barn att se efter så blir det inte så många tillfällen till stadsbesök och shopping. Men denna gången var tjejerna otroliga snälla med mamma och lät henne vandra mellan inredningsbutikerna utan så mycket som ett pip. ♥ Sambon som jobbat på annan ort under fredagen mötte upp på Ikea för en god fredagsmiddag i form av köttbullar. =)

Mest blev det shopping till groventrén men såklart så fanns inte allt jag hade på min lista hemma. Mattan från RUSTA  var slut och korgarna från IKEA likaså (se tidigare inlägg). Lite deppig kände jag mig då eftersom jag inte är in till stan så ofta men jag fick i alla fall tag på det mesta.


Två nya ljusstakar inhandlades. Jag har sedan förra året en vit BULL-ljusstake som jag älskar. I år hade jag tänkt mig en röd BULL (Åhléns) i köket och tjejerna ska få varsin vit i sina rum (båda har fönster som vätter ut mot gatan). Då jag kan tycka att BULL-ljusstakarna kostar en del så blev jag så glad då jag såg denna vita ROMA-stake på Clas Ohlson, nästan 200 kr billigare än BULL.!!! Så det är ett tips för er som gillar BULL men också tycker den är väl dyr, köp ROMA istället. På håll syns ingen skillnad!

Sen till tvättstugan då. En del förrändringar har skett under helgen. Bara små saker men som ändå gör mycket för helheten.
Nu har jag och sambon bestämt oss för att köpa ytterligare en uppsättning skoskåp, TRONES från Ikea (säljs i i 3-pack) Nu sitter endast två uppe men vi ska fylla på med två till under och använda resterande två i förrådet. Dessa skoskåp kan jag varm rekommendera!
Sen har jag liksom så många andra beställt tapetprov från måleributiken som fick bli till tavlor i ram RIBBA från Ikea. Känner mig jättenöjd med denna delen av groventrén/ tvättstugan.


En svart kudde och en svart handduk till skötbädden gjorde det hela mera enhetligt. En svart papperskorg får agera paraplyhållare.


Före & efter: Vi har haft två lampor från det ljuva 70-talet i taket. Usch! Nu har de ersatts av spotlights på vajer. Svårt att göra dem rättvisa på bild, men det blev helt klart bättre!


Före & efter: Ett gammalt och slitet element har ersatts med ett nytt!

Som sagt, vi har fortfarande den stora renoveringen kvar med byte av golv & ytterdörr osv. Men så länge så känns detta helt okej tack vare denna lilla makeover!

Ha en härlig vecka. Dags att sova och ladda batterierna för en ny vecka.

♥Kram Jenny♥


Lite shopping på hemmaplan


Har egentligen inte tid att blogga ikväll, men gör ändå ett snabbt inlägg. I helgen gjorde jag ett besök hos Elli och inhandlade KLAS och KLARA från Cult design (ville vara säker på att få mig ett par av dessa sötisar innan alla andra också vill ha dem) Två panellängder följde förresten också med hem (se bilden). Dessa gardiner hänger bara uppe provisoriskt då det snart är dags för julgardinerna att komma upp. Känns roligt att veta att det finns nya ljusa gardiner i skåpet att hänga upp efter julhelgerna. Men nu längtar jag massor efter 1:a advent då jag får börja plocka fram alla ljusstakar, stjärnor, gardiner och värmeljus/ lyktor! Gillar den nya lite mer moderna stilen på julpynt och vill ha i lagom mängd. Men rött ska det vara, även om jag älskar vitt, så är julen RÖD för mig!

♥Kram Jenny♥


Det ska börjas i tid?!
Lillasyster gör som mamma, spenderar tid framför datorn! =)


Förrådsgömma

Vill börja med ett stort tack för era tips på tv-bänkar i mitt förra inlägg. Vet fortfarande inte vad det kommer att bli i slutändan men vi funderar vidare. I helgen har vi fixat och trixat lite här hemma igen. Har haft svärföräldrarna på besök och då brukar det bli en del fixat. Svärmor hade med sig så häftiga blommor som nu pryder sin plats i köksfönstret samt vit ljung som hon planterat åt mig utanför groventrén (bild kommer en annan dag). Men fint blev det!

När de åkte idag lämnade de kvar lite av effektiviteten så jag och sambon gjorde ett ryck ute i förrådet. Sambon har sen en tid tillbaka ett litet gym där ute bland all bråte. Idag har vi röjt och med en vajer och gardiner lyckades vi skapa ett helt annat lugn i förrådet. Så här blev resultatet:Svärmor har sytt ytterligare en gardinkappa under sitt besök, nu till groventrén/ tvättstugan. På fredag ska jag in till stan och då blir det shopping på bl a IKEA för att kunna dra igång med "make over light" i tvättstugan. Längtar!!!

Trevlig vecka på er!

♥Kram Jenny♥

Tv-bänks förfråganSedan söndagens fix i datarummet då expedithyllan fick sin nya plats, så gapar allrummet tomt. Det ska in en vit tv-bänk med en "tillhörande" platt-tv. Så nu håller jag på att jaga tv-bänkar. Kruxet är bara att den helst inte ska vara mer än 150 cm lång (max 170) för att rymmas. Det ska ju in hemmabio-grejer också har jag fått höra, mycket viktigt det där tydligen, så då får den inte vara för lång om högtalarna ska rymmas på sidan (på golvet). Har ni något tips? De flesta tv-bänkar är ju längre än så.

Ang. mitt förra inlägg "Datarums piff" så känner jag att jag kanske ska "försvara" den rosa färgen i datarummet en gång till, eller vad tror ni? Om det är nya besökare som hittat hit =) Rosa är sött men det är inget jag valt till mitt datarum... Storasyster var först att ha det rummet, sen flyttade lillasyster in och nu har det alltså blivit datorns krypin. Det ska bli nya tapeter där, men det får vänta lite. Måste bara hitta nåt som känns bra och rätt och sen hitta den där motivationen och orken att ta tag i själva jobbet!

Lite höstljung i fönsterlådan får avsluta detta inlägg...

Datarums piffing

Ni som följt min blogg ett tag minns kanske att lillasyster fick ta över datarummet på nedrevåningen för en tid sedan. Då hade jag planer på ett mer organiserat och "snyggt" datarum en våning upp, men vad hände??? Jo, kolla in bilderna nedan...

FÖREIdag blev vansinnig på denna röra och tog tag i det! Så medans lillasyster sov (och jag fick tid att hålla på) så blev det faktiskt lite mera ordning i datarummet. Sen flyttade expedit-hyllan från allrummet in också. Så här blev resultatet...

EFTER♥Kram♥

RSS 2.0