HemmadagIdag har vi haft en riktig hemmadag. Vi har ägnat så många helger nu åt att springa mellan affärer (alltid har det varit något som behövts allt från kläder till elektronik) så idag kändes det extra skönt att bara vara. Vi har fixat lite på tomten, krattat och som ni ser på bilden monterat vår nya brevlåda. Det är väl inget egentligen men det känns så skönt. Vår förra brevlåda har varit trasig en tid, locket är löst på ena sidan. Ibland då man hämtat in posten och det regnat så har posten varit genomsur ( då brevbäraren så klart inte gör sig besväret att lägga tillbaka locket efter att ha lagt i posten). Nu har vi en hel brevlåda och en större modell än den förra.


Sen har jag inte visat er (på denna bloggen) min gardinkappa som svärmor var så snäll och sydde för några helger sen. Hon har ju sedan tidigare sytt panelerna till det andra köksfönstret och nu blev det alltså en matchande kappa till fönstret vid diskbänken. Jättenöjd är jag med den också så klart. Men just nu ser jag bara hur mycket snyggare det skulle vara till de vita fönster jag drömmer om. Men jag orkar inte måla...

Trevlig vecka på er!

Tavla på plats & tvättstugepiff


Nu har lillasysters tavla fått en ram och kommit upp på väggen.

Jag måste alltid ha något projekt (stort eller litet) i tankarna. Vi har pratat om att tapetsera om datarummet som vårt nästa projekt. Men nu verkar det som om min "favvo" tapet inte längre finns. En tapet ur Eco Bloom- kollektionen. Kanske någon av er vet om den kollektionen gått ur tiden? Kan inte hitta den någonstans på nätet till min stora besvikelse... Så nu känner jag mig inte alls sugen på att fixa i datarummet (surar lite) så då gick tankarna till tvättstuga/ groventré istället.

Tvättstugan skulle behöva fräschas upp framöver med nytt golv, ny ytterdörr samt förrådsdörr. Men i väntan på det projektet som lätt kan dra iväg (kostnadsmässigt) då vi även skulle behöva byta ut varmvattenberedaren (alltid är det så mycket tråkiga saker som måste fixas också, varför är det så???) så har jag hittat saker som skulle piffa upp ordentligt.


Dessa tvättkorgar "ANTONIUS" samt tyget "PATRICIA" har jag hemma i dagsläget. Tyget ska bli till en gardinkappa i tvättstugans fönster. Nu är jag sugen på följande också:Vi har ett fult brunt flingolv som skulle kunna döljas ordentligt med denna enkla 3 meter långa plastmatta (Rusta). Har hatt- och skohylla "LEKSVIK" (IKEA) och den skulle nog bli ännu snyggare med 4 st korgar ( IKEA) Funderar också på att måla hatt- och skohylla vit. Skulle garanterat bli ett lyft!
Sen har jag ju sett att många av er har "TRONES" skoskåp (IKEA), och jag tycker att de är så fina och för en rätt billig peng. Så kanske blir tvättstugan mitt närmaste projekt.

Ett snabbt V A B-inlägg

Är idag hemma med krasslig lillasyster och då får man passa på att blogga då hon sover gott i vagnen och storasyster leker på egen hand.


Nu har jag så tillslut kunnat bestämma vilken tavla Tilde skulle få i 1-års present (det är bara 8 månader sen hon fyllde). Och när den väl var beställd så dröjde det inte länge innan den låg i brevlådan. Jag är jättenöjd. Måste nu bara inhandla en ram till den innan den kan komma upp på väggen.

Senaste stadsbesöket inhandlade jag lite nya cult-prylar. Jag fick det fina disk- och tvålsetet på ekbricka av syster med fam då jag fyllde år. Det gillar jag jättemycket men jag kände att jag ville ha ytterligare en del för att kunna rymma diskborsten också. Då fick det bli en vit bricka med plats för tre då jag inte har något annat i ek i köket.

Men...

Denna ska nu flytta ut i hallen och pryda sin plats bland ek-möblerna. Det känns mer rätt och jag känner mig nöjd!

Ha det bra allihopa och jag är så glad att ni fortfarande tittar in då och då trots att jag inte är så effektiv med inläggen!

Litet fredagsinlägg...

Så var det fredagkväll igen och underbart att ha helgen framför sig. Imorgon, lördag, ska jag ut på julmässa och strosa bland alla ljuvliga hantverk och smaka på både det ena och det andra i matboden och bara suga i mig en massa inspiration inför julen. Visst är det lite tidigt än men jag älskar julen med allt vad det innebär och tycker nog aldrig att det kan bli för mycket av den...även om den så börjar redan i oktober (som i detta fallet).


Lillasyster har fått lite nytt och fräscht i sängen efter senaste stadsbesöket och storasyster har fått en ny fönsterbräda. Fick idag hem julgardinerna jag beställt från Ellos. Men då jag inte kunde bestämma om jag ville ha dem i svart eller rött så beställde jag båda. =P Nu när jag har båda gardinerna hemma kan jag fortfarande inte bestämma mig, svart el rött, rött el svart. De är lika fina båda två!

© BIld lånad från ELLOS

RSS 2.0