Ytterligare framsteg i vårt hallprojekt

En liten bilduppdatering kommer här. :)Snart är all tapet på plats. Men att tapetsera runt omkring en trapp är inte det enklaste. Nu har vi kvar en vägg som vi inte riktigt vet hur vi ska fixa. Svårt att nå. Man vill ju inte gärna stå på pall eller stege i trappan, men det ska väl lösa sig på ett eller annat sätt.

En del shopping till den "nya" hallen har jag hunnit med nu under semestern.


En lantlig hissgardin och en lilten ängel i rosa (på bilden även två kökshanddukar).


Samt en ljuslykta i zink...tror att den kommer att göra sig bra på den vita skänken då den är klar!

Fortsättning följer...

Det går framåt...

Det vita får allt större plats i hallen och furun får nog snart känna sig besegrad. :) 

Duplo-klossarna i trappen är för att vi ska veta vilka trappsteg vi kan gå på i väntan på att färgen ska torka :)Nu väntar fönstret och ledstången på den vita färgen. Sen blir det tapetsering! Tjoho vad skoj!

Pappa slipar...

När pappa slipar gräddar mamma och lillasyster pannkakor i hörselskydd. :)Det går framåt i hallen om än ganska långsamt då maken nu börjat jobba igen efter semestern. Men allt är nu slipat (trapp, fönster, dörr och dörrfoder till samtliga dörrar i hallen) och det är dags att börja grundmåla. :)


Lillasysters rum rakt fram och toalett till höger. På andra sidan väggen till vänster ligger vardagsrummet. Vi har planer på att ta upp ett runt hål i den väggen för att få in lite mera ljus i denna lilla "korridor".Fortsättning följer...

Vad är väl en dag i solen...


Som rubriken lyder, vad är väl en dag i solen i utbyte mot att få jobba inne med att skala bort en gammal bård??  Jag vill inget hellre än att bara vara och lata mig dessa dagar men samtidigt så vill jag ju att det ska hända saker i hallen. Tack vere min kära make (som egentligen inte tycker att vi behöver fixa hallen) så är vi nu äntligen igång! Jag är extremt seg på att komma igång med sådana här projekt. Vill helst vara den som piffar och fixar det sista. Ni vet, den som placerar ut möblerna, blommorna och den som pekar var tavlorna ska sitta. Allt det där grovgörat överlåter jag mer än gärna till någon annan. :/

Nu har vi i alla fall äntligen fått bort den hemska bården. Vilket tog en halv dag men nu är den borta och alla lister är nere. Nu ska vi börja spackla, putsa och sen börja måla. Redan nu när alla lister är borta känns hallen mycket ljusare och jag tror att slutresultatet kommer att bli kanon!

Förebilder finns här

Nä nu ska jag njuta av hallonpanacottapaj och vin ute på altanen. :)

Semestertider!!!


Nu ligger 5 (förhoppningsvis) härliga veckor framför oss. Och det tänker jag njuta av! Har fortsatt målandet av stolarna och nu även hyllan på altanen. Likaså har två hyllplan till skrivare och stereo fått sig lite vit färg. Som ni märker så målar jag allt utom lister, dörr och trapp som jag borde om hallen ska bli klar någon gång detta året. Men jag ser detta som en uppvärmning, lite terapi, försöker intala mig att det inte är så jobbigt att måla trots allt. Får se vilken effekt detta får. :)

 
Är grymt nöjd över stolarna nu när de är vita!

Och visst är det Woods som nu finns hemma redo för väggen! Det var en svår nöt att knäcka va... eller kanske inte...:)

RSS 2.0