Världens bästa svärmor...

En hel vecka har passerat sen jag bloggade sist. Hur gick tiden så fort? Det var nog det härliga vädret som gjorde att man var ute så mycket, att barnen kom i säng mycket senare och att jag kort och gott inte haft så mycket att blogga om...

I helgen firade vi sambon som hade födelsedag. Svärföräldrarna kom på besök och med dem kom också en nya kruka med vårblommor till entrén, en matta till lillasysters rum, present till barnen och givetvis present till födelsedagsbarnet!

image183

Svärmor sydde nu panellängder av det turkosa tyget jag tjatat om här i flera inlägg innan. Hon är så himla duktig och de blev jättefina! Men istället för att ha dem i vardagsrummet som jag planerat (känner mig nöjd med det gröna där för tillfället) så hamnade dem i köket och det känns helt rätt.

image181
Tyvärr var det lite väl mörkt när jag fotade, men ni ser tyget och gardinen i alla fall.

Att lillasyster fick en matta till sitt nya rum var helt oväntat men oj så roligt! Jag blev så himla glad. Svärmor har vävt den alldeles själv och den är sååå fin. Älskar färgerna! Den kommer att bli pricken över i:et då hennes rum får tre vita väggar och fonväggen i rosa.

392948-180

Och just det, svärfar är toppen han med. Han har hjälpt oss med deklarationen och det var guld värt. Sen behöver de inte "prestera" för att vara toppen, det är dom i alla fall! Jag har haft riktigt tur där! =)

Shopping-söndag

Igår var vi in till stan för storhandling av mat men shoppade lite annat också. Bl a blev vi med cykelkärra och det känns kanon. Nu kan jag och tjejerna ut och cykla och ta oss längre sträckor medan sambon har bilen på jobbet. Skönt!!


Bild 1. Cykelkärran. Den har inte mycket med inredning att göra, jag vet. Men är så glad över den att den måste få synas här!
Bild2. Vi hämtade ut tapeterna till lillasysters rum. De är så fina och jag längtar tills vi får upp dem på väggen. Men först ska tre väggar målas vita så det lär dröja ett tag.
Bild 3. Blev blommor till vardagsrummet
Bild 4. Och kuddar att matcha gardin och ljuslykta. Turkost är verkligen en härlig färg!

Avslutningsvis:
Vad roligt att några "nya" läsare hittat till min blogg. Jag blir så glad!
Och till min faster/moster Iris som undrade över gardinerna. Köksgardinerna hamnade som sagt i vardagsrummet. Köket fick då överta gardinerna från sovrummet och sovrummet är i skrivande stund gardinlöst. Men jag har gardiner i garderoben som ska strykas och upp där! Kram Jenny

Hallspegel på plats

Så har äntligen den nya hallspegeln kommit på plats. Den gamla var alldeles för stor och i fel träslag (hade blivit kvar i väntan på nåt bättre). Denna nya ek-spegel gör sig betydligt bättre på väggen. Så nu fattas väl i stort sett bara tapeterna och en skänk (som jag fortfarande inte bestämt vilken sort, typ eller färg jag vill ha) till andra delen av hallen.


Bild 1. Före
Bild 2. Efter

Men egentligen är det ju lillaysters rum som står näst på tur att fixas. Jag bara smyger in lite "hall" nu och då utan att sambon märker det (som t ex en spegel) *ler*

Shoppade förresten ett ljusfat här om dagen. En liten färg- och presentaffär på orten där jag bor ska upphöra och då det är rea måste man ju bara köpa något! Men detta var faktiskt inget inpulsköp, har kollat på detta fatet förut. Och nu när det var på rea så ville jag så klart slå till.



Lillayster är sjuk här hemma. Fick, vad vi tror är magsjuka, för snart 5 dagar sen och är inte bra än. Har t om hunnit med en tripp till sjukhuset. Så jag har inte haft så mycket tid över till att blogga. Jag har tittat in till er men inte tagit mig tiden att kommentera. Men det kommer! Kram på er så länge!

Min kalender

image157




Alla har vi kalendrar av olika slag. Det finns ju familjekalendrar, personliga kalendrar, elektroniska kalendrar osv. Men jag undrar om jag inte är ganska ensam om min "Inner bitch kalender"???
När sambon var i Canada med jobbet i höstas fick jag en kalender av honom, en "Getting in touch with your inner bitch". Kände mig lite skeptisk i början men den är faktiskt riktigt bra! Varje dag får jag nya tankvärda citat eller uppmaningar som jag försöker ta till mig. Vissa är mer seriösa än andra men alla är de bra! Så, nu är jag en bitch varje dag. Det ni! *ler*

Ikea-utflykt

I fredags var jag och tjejerna till Ikea för lite lek och shopping. Det var en grå och trist dag, ingen förskola för den äldre och ingen öppen förskola att gå till. Då passade en dagsutflykt till Ikea perfekt. Vi lekte länge på barnavdelningen, åt lunch och avslutade med en mjukglass innan vi körde hemåt igen. Fler som brukar använda Ikea som "lekplats"? =)

Shoppade lite smått och gått sånt där som brukar följa med vid ett besök, typ värmeljus, fotoramar mm. Köpte också för första gången i mitt liv tyg på metervara. Fick lov att ta hjälp av en personal för att lära mig hur man gör. Vad smidigt det var och vilka billiga tyger! Snacka om att kunna köpa och ångra sig utan att det gör något. Det blev tyg till gardiner. Här ska nu sys en hiss/rullgardin till groventré/ tvättstuga (det gröna tyget) och en gardinkappa till hallen (det vita-svarta tyget). Summan för dessa gardiner landade på hela 66,50 kr! Ibland är det extra kul att shoppa!!!

392948-153

Målat idag

Idag har vi haft härligt vårväder. Efter att ha tillbringat fm ute med att kratta löv och fixat på tomten så åkte sambon på fotbollsmatch. När lillasyster somnat i vagnen passade jag och storasyster på att måla ute på altanen.
Jag har visat tidigare att jag köpt bokstäver från Panduro. Storasyster har sedan länge de monterade på sin vägg samt döskallar i mdf på sina garderober (minns ni?). Men lillasyster har tålmodigt fått vänta på sina. Mammas entusiasm, ork och lust kom liksom av sig. Men så idag blev det i alla fall gjort.

392948-145

Tilde (som lillasyster heter, kanske ni listat ut av bokstäverna här ovan *ler*) har sedan en tid sitt rum på övervåningen. Men det är inte så lyckat på dagtid att alla leksakerna är uppe. Visst har vi en del här nere också men merparten av grejerna är uppe. Vi disskuterade kring hur vi skulle göra med detta innan hon fick det rummet. Det som avgjorde var att vi ville vara säkra på att höra henne på natten då hon vaknar (har ju bara 2 sovrum uppe). Nere har vi två identiska rum varav ett är storasysters och ett är data/gästrum. Nu har vi bestämt att Tilde ska få datarummet. Då har tjejerna likadana rum alldeles intill varandra. De kan röra sig fritt bland alla leksakerna. Det känns så rätt. Däremot kommer Tilde att få ha sin säng kvar på övervåningen en tid (i det som då blir data/gästrum). Så nu har jag ett nytt projekt framför mig. Och barnrum som är såååå kul!



Tapeten är redan beställd och ska komma till veckan. Det blev tapeten Kaspar från Sanberg, i rosa då förstås. Det blir fond och resterande väggar blir vita. Gammelrosa paneler har också redan inhandlats och en vit lampa från Markslöjd till fönstret. Möbler har hon redan dock funderar vi på om vi ska köpa henne en vanlig säng redan som får stå i rummet. Bra att ha när det ska läsas sagor osv. Är lite sugen på Hemnes från Ikea.
Så nu kliar det i fingrarna att dra igång med väggarna. Och datarummet som det ser ut idag är hemskt så ingen är gladare än jag för detta!

Avslutar med en repris från storasysters rum. Idag målades den sista döskallen som ska upp på den mellersta garderoben.


Antar min första utmaning

Jippi, jag har fått min första blogg-utmaning någonsin. Tack Anna! Det måste jag så klart hänga på. Det handlar om vad man gillar respektive inte gillar i sitt hem. Så klart så gillar jag vårt hus, men ack så mycket det finns på inte-gilla-listan i förhållande till gilla-listan. Här kommer i alla fall en sak jag gillar och inte gillar hemma hos oss!
392948-136


















Jag gillar vårt uterum skarpt. Att tomten sen gränsar till lekparken gör inte saken sämre. Vi har ett extra rum här på sommaren och eftersom det ligger i direkt anslutning till köket så äter vi nästan alltid där. Längtar tills vi kan börja nyttja det till fullo igen!
392948-137


















Gillar inte vårt kök!!! Huset är byggt -75 och köket är sen den tiden. Eventuellt har den förre ägaren bytt luckor men jag vet inte. De är iaf väldigt slitna och har har gräsliga handtag. Hade tänkt byta ut handtagen men märkte att måtten inte stämde med de handtag man kan köpa på t ex biltema el Ikea. Att det sen har överskåp (vitrinskåpen) som avdelar köket från matplatsen gillar jag inte heller. Blir ett väldigt springande runt när man ska duka osv. Nä, köket ska vi göra om så småningom men vi har enats om att det får se ut som det gör tills det är dags och då blir det en total make-over med nytt från grunden. Jag längtar!


Här kommer också som utlovat några bilder på mina senaste inköp. Håll till godo!


1. Vardagsrummet med nya gardiner, kuddar och ljuslyktor.
2. Ljuslyktorna och kuddarna
3. Har nu köpt min allra första cult-pryl. Känner mig mycket nöjd! =)



1. Allrummet har äntligen fått lite färg i form av grönt. Kudde, filt, tablett och ljuslyktor.
2. Ett tyg som ska bli sommargardiner till vardagsrummet samt matchande ljuslyktor
3. Fick present av mina söta kollegor då de avtackade mig på jobbet idag (ska börja nytt jobb efter mammaledigheten i augusti). En fin cult-kruka med blomma. De hade kollat in bloggen och trodde att detta skulle falla mig i smaken och det gjorde det minsann! Tack Cajsa & Helena mfl.!!! Tycker om er så mycket!


Äntligen vår på riktigt!

392948-135
Ljuvliga vår. Nu är den verkligen här på riktigt. Jag låg i en solstol medans lillasyster sov här om dagen och blev alldeles fräknig på näsan. Hur härligt som helst!
Har förresten shoppat en del små inredningsdetaljer i helgen som jag tänkte bjuda er på. Men det får bli vid ett senare tillfälle. Nu ska jag iväg och hämta storasyster på förskolan. Kram på er!

RSS 2.0