Mera hall

Känner att jag vill blogga men vet inte riktigt vad jag ska blogga om idag. Jag fortsätter att planera för en förändring i hallen. Egentligen stod en förändring av datarummet/ gästrummet på tur. Men då vi kom fram till att det rummet troligen ska bli lillasysters rum om kanske 2 år så lades det på is. Därav fick det bli hallen som får utstå mina tankar och idéer till förändring.

Har bestämt oss för den Eco-bloom tapet jag visat tidigare, som fond, och de övriga väggarna får en ljus färg. Då möblemanget går i ek så fick jag idén idag att köpa 2 st ek-tavlor, typ Ikeas RIBBA och rama in en bit av bloom-tapeten. Dessa ska då få pryda den ena ljusa väggen och på så viss binda samman med fondväggen.

Ungefär så här kan tavlorna komma att se ut. Fast blommönstret kommer att vara större.

I helgen blev jag av med furumöbeln som gjort sitt i min hall. En kompis till mig förbarmade sig över den och nu är den så äntligen borta. Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska ha på den platsen. Har ju redan en byrå i hallen men funderar på någon typ av skänk i ek men samtidigt kanske det blir för mycket???

image97

Några tänkbara alternativ till platsen...


1. IKEA PS-skåp (IKEA)
2. BJURSTA sideboard (IKEA)
3. LIVA skänk (JYSK) (vi har den smala byrån i samma serie i hallen)
4. PROVENCE sittbänk (Svenska Hem) Lite för dyr bara, annars var det en favorit!


Fortsätt gärna lämna kommentarer. Ingen blir gladare än jag =)


Vintern är här

För er som läser min andra blogg om barnen blir detta tjatigt, men måste ju visa upp även här att snön äntligen kommit till oss också!



Idag har jag tagit en sväng förbi den lokala färg- och present-affären. Måste ju ha något att göra då storasyster är på förskolan och lillasyster sover i vagnen...Vad passar då bättre än att i lugn och ro kolla tapeter och drömma.
Blev kvar där ett bra tag då affärsinnehavaren igår påbörjat en "styling-kurs" som behandlar bla flyttstyling osv. Då jag tyckte detta lät otroligt intressant så babblade vi på länge och väl. När jag tillslut gick därifrån hade jag i alla fall två tapetpärmar med mig. Kul!


Är fortfarande otroligt förtjust i Eco-bloom tapeten (bild nr 1) Har kollat mot våra ek-möbler i hallen och det skulle nog funka fint i harmoni. Nu ska jag bara bearbeta sambon om att vi bör göra detta! =)

Allrum i behov av färg

När vi flyttade in i huset var allrummet inrett med en blå fondvägg och vita tapeter med blommor på. Då pratar vi inte storblommiga tuffa tapeter, utan små söta romantiska blommor. Söta i sig men inte på väggarna i mitt allrum! Vår, då 3-åriga dotter, tyckte att det var ledsamt då vi valde att tapetsera över dessa blommor men så fick det bli.

Vi valde en diskret tapet i varm beige ton och till detta valde vi ljusa möbler. Det är en bra grund men där har det liksom stannat. Jag sitter nu och funderar på vilken färg jag ska ta till för att få lite mer liv och en varmare känsla i rummet. Och jag tror att det lutar åt grönt i dagsläget...


Bild 1 © Ellos
Bild 2-4 © Jotex
In med lite gröna kuddar, en filt i matchande färg och lite grönt på bordet i form av ljus och kanske någon grön växt någonstans borde ju liva upp rummet lite, eller?!

392948-81
Allrummet idag, en okej bas att bygga vidare på men ack så färglöst i skrivande stund...
(Bilden blev väldigt mörk, tapen är ljusare än vad bilden visar)


Några detaljer i rummet

Vad tror ni? Är grönt en bra färg eller bör jag satsa på någon annan färg? Tips välkomnas! Och du, lämna gärna en kommentar om du tittar in. Jag får för mig att det inte är särskilt många som hittat hit...än.

*kram*

Äntligen fredag

Fredag kväll, barnen sover, man är mätt efter en god middag, sjunker ner i soffan, slötittar lite på tv och vet att man har hela helgen framför sig. Lycka!

392948-74

Online-shoppat idag

Varför blir man alltid så glad av att shoppa? Egentligen borde det ju vara tvärtom då man ser att pengarna krymper på kontot och att det kanske inte absolut var helt totalt nödvändigt???

Lite nytt till tjejerna blev det i alla fall idag.


Dunnis hade rea så jag passade på. Blev pantalonger och klänning till storasyster och en body till lillasyster (en sån på bild fast i rosa för att kunna matcha storasysters klänning). Sedan en lampa och en tunika till storasyster likaså, från Ellos.

Och just det, en av de två nya hallamporna är på plats. Jag blev jättenöjd! Men det är klart, allt är ju bättre än det som satt där innan... =)


Bild 1. Gamla lampan
Bild 2. Nya lampan
Bild 3. Här sitter den ena gammel-lampan kvar och den nya skymtar i bakgrunden.

Taklampa inhandlad

När mannen i familjen skulle till tandläkaren i stan passade jag på att charma till mig en tripp till Ikea. Så nu har vi köpt fönsterlampor och en takspot till lillasysters rum samt nya taklampor till hallen. De har inte kommit på plats ännu men innan veckan är slut så ska de nog pryda sin plats i taket. Vill passa på och tacka svärmor och svärfar så jättemycket för julklappspengen som vi nu nyttjat till dessa snygga takspotar! Tack! ♥

Takspot "CITTRA"
Bild © Ikea


Och ju mer jag funderar på väggarna i hallen desto mera sugen blir jag på Eco Bloom-tapeten. Hinner säkert ändra mig innan det blir dags men skulle det ske inom en snar framtid så skulle det bli denna som fond och matcha med någon enfärgad tapet på de resterande väggarna.

Tapet: Eco Bloom
Bild © Ecotapeter



Inte kul att blogga idag...

Just idag känner jag mig lite låg. Jag var så inspirerad och sugen då jag startade upp denna bloggen. Att äntligen få blogga om huset och inredning. Jag gillar nämligen detta starkt och ständigt och jämt finns tankarna på vad som skulle kunna ändras, vad som skulle passa här eller där, eller vad som skulle kunna bli nästa projekt. Men när jag så läser andras bloggar om hus och hem och ser hur snyggt och inspirerande de har det hemma vill jag bara lägga ner allt vad bloggande heter. Ingen skulle tro om de tittade in hos mig att jag är inredningsintresserad och har koll på vad jag sysslar med. Jag har inget vackert och inspirerande hem att visa upp. Bara ett otroligt alldagligt hem som knappast inspirerar någon. Jag försöker så gott jag kan efter plånboken och då går det tyvärr sakta, väldigt sakta. Sen kan man ju fråga sig varför jag bloggar om huset och hemmet då om jag nu känner så här. Svaret på det är nog att jag egentligen tycker att det är himla kul och att jag gillar att skapa med kameran också (även om jag inte tar några snygga bilder heller så jo, jag tycker verkligen att det är roligt). Jag fyller 30 i sommar och högst upp på önskelistan står en systemkamera!!! Sedan måste väl hon bakom kameran veta vad hon pysslar med också men det läser jag gärna in mig på.

Tjejernas rum har i alla fall sakta tagit form och egentligen är jag rätt nöjd med dem men kameran gör dem inte rättvisa. Med en bättre kamera och med programmet Photoshop kanske även jag skulle kunna få bilder på ett snyggt sätt. Jo, jag är rätt kräsen och självkritisk och är sällan nöjd med saker jag själv presterar...

Storasysters rum


Lillasysters rum


Som jag nämnde i ett inlägg tidigare så har ju nya möbler till hallen införskaffats. Det blev ett rejält lyft mot hur det såg ut innan men än är jag inte nöjd. Nya tapeter skulle behövas för att det ska kännas som min hall. Tapeter är ingen dyr investering i sig men är man mammaledig och vill spara dagar så är det inte bara att åka iväg imorron och köpa dessa tapeter. Det blir så småningom, det vet jag, men ibland är det bara så jobbigt att vänta!


De nya ek-möblerna i hallen (bortsett spegeln som troligen ska bytas ut)
Här kan ni också se tapeten som jag längtar bort från väggen. Den satt här då vi flyttade in och vi har haft andra rum som gått före då den i alla fall är ganska snäll i färg. Men nu har min längtan vuxit sig starkare och önskar nu nytt på väggarna. Jag är inne på en fondvägg på just den vägg där dessa möbler är placerade, direkt till höger då man kliver in i hallen. Kanske någon av följande...


Bild 1. Blommig tapet (finns också ljus) Linné Boråstapeter
Bild 2: Eco Bloom Ecotapeter. Denna tapet har blivit väldigt populär men är ju så snygg så det är inte konstigt!
Bild 3. Midbec Indulgence. Denna ursnygga tapet sprang jag på inne på en klädaffär i Uppsala. Blev förälskad och har inte kunnat släppa den sedan dess. Den finns också i ljust och den är jag sugen på till hallen.




Julen i all ära...

Jag älskar verkligen julen med allt vad det innebär, färgerna, smakerna, dofterna, stämningen och den ljuva musiken. Men så här efteråt, när julen passerat och man känner sig ganska nöjd och mätt på den smyger sig längtan efter våren på.


1. Jul i köket - Rött och varmt
2. Vår i köket -Ljust och fräscht

Men här hemma kommer julen att finnas kvar till den 13 januari och tjugondagknut även om jag redan börjat planera för tiden efter julen.

Vi har t.om julklappar kvar under granen.
Barnens farmor och farfar kommer idag och då blir det julklappsutdelning än en gång.


Barnrumsfunderingar

Vi har nu funderat hit och dit på hur vi ska göra med barnens rum. Läget är följande:

På den övre våningen har vi två sovrum och ett allrum. När vi flyttade in så var det naturligt för oss att vi (mamma och pappa) tog det stora sovrummet och att äldsta dottern (den yngre var inte född) fick det mindre sovrummet. Så föddes den yngre dottern och fick flytta in i vårt sovrum. Idag är hon 10 månader gammal och stökar en hel del med sömnen. Somnar själv på kvällen men är så otroligt lättväckt och vaknar så fort vi sätter foten över tröskeln. Vi har kommit fram till att hon behöver ett eget rum nu, framför allt för att få sova ostört. Nu till dilemmat. Vi har ju bara två sovrum uppe. På den nedre våningen har vi också två sovrum. Det ena är det vi precis fixat som lekrum för båda tjejerna och det andra är vårt datarum/ gästrum. Vi vill helst sova på samma plan som båda barnen men det funkar ju inte.

Sedan har vi funderat så här:
  • Lillasyster får lekrummet på nedre plan då alla småbarnsleksaker redan finns där. Men hör vi henne om hon vaknar då?
  • Storasyster får flytta ner hon med och får datarummet. På så sätt kan de dela på leksakerna och vandra mellan rummen som för övrigt är identiska.
  • Lillasyster får ta över storasysters rum på övre plan och storasyster får lekrummet nere. Nackdelen då är att alla småprylar (pärlor, pyssel och barbiskor mm) som ligger överallt och lillasysters grejer är uppe.
Men vi har nog mer eller mindre tagit ett beslut idag då storasyster blev utom sig av avund då vi pratade om att lillasyster snart skulle få flytta ner i lekrummet för att kunna sova bättre om nätterna. Lekrummet med döskalletapeterna ville ju storasyster ha!!! Så nu har vi klubbat att storasyster får flytta ner till lekrummet med döskalletapeterna och lillasyster får överta hennes rum med de rosa hjärttapeterna. Då behöver vi inte tapetsera om något rum idagsläget då båda dessa rum är omgjorda relativt nyligen och båda tänkta till just barnrum.
Då har vi lillasyster nära och hör henne om hon vaknar och storasyster som nu är 4 år fixar ju hur bra som helst att vandra trappan upp om hon vaknar på natten.
Utrymmet under trappan får nyttjas för lillasysters leksaker så länge. Känner mig glad åt att vi kommit fram till ett beslut och vad skoj, nu får jag inreda och fixa igen! Yes!


Lillasysters nuvarande sovhörna i vårt sovrum (snart ett minne blott)


Bild nr 1(bild © Åkerbloms) visar hur rummet såg ut på husvisningen.
Den blå färgen föll inte riktigt vår prinsessa i smaken så den byttes mot en rosa tapet med diskreta hjärtan.
Detta rum ska nu lillasyster ta över.


Detta rummet (lekrummet som ni fått bilder på tidigare i bloggen) kommer snart att vara storasysters krypin.

Imorgon kommer farmor och farfar på besök och kanske kan vi då få lite bärhjälp och göra bytet. Sedan blir det min tur att börja piffa!


Nyårsafton 2007

Nyårsaftonen firade vi hemma hos oss med goda vänner. Bjuder här på dukning och meny.

392948-26
Dukat för nyårsmiddag





392948-29


RSS 2.0