Barnrumsfunderingar

Vi har nu funderat hit och dit på hur vi ska göra med barnens rum. Läget är följande:

På den övre våningen har vi två sovrum och ett allrum. När vi flyttade in så var det naturligt för oss att vi (mamma och pappa) tog det stora sovrummet och att äldsta dottern (den yngre var inte född) fick det mindre sovrummet. Så föddes den yngre dottern och fick flytta in i vårt sovrum. Idag är hon 10 månader gammal och stökar en hel del med sömnen. Somnar själv på kvällen men är så otroligt lättväckt och vaknar så fort vi sätter foten över tröskeln. Vi har kommit fram till att hon behöver ett eget rum nu, framför allt för att få sova ostört. Nu till dilemmat. Vi har ju bara två sovrum uppe. På den nedre våningen har vi också två sovrum. Det ena är det vi precis fixat som lekrum för båda tjejerna och det andra är vårt datarum/ gästrum. Vi vill helst sova på samma plan som båda barnen men det funkar ju inte.

Sedan har vi funderat så här:
  • Lillasyster får lekrummet på nedre plan då alla småbarnsleksaker redan finns där. Men hör vi henne om hon vaknar då?
  • Storasyster får flytta ner hon med och får datarummet. På så sätt kan de dela på leksakerna och vandra mellan rummen som för övrigt är identiska.
  • Lillasyster får ta över storasysters rum på övre plan och storasyster får lekrummet nere. Nackdelen då är att alla småprylar (pärlor, pyssel och barbiskor mm) som ligger överallt och lillasysters grejer är uppe.
Men vi har nog mer eller mindre tagit ett beslut idag då storasyster blev utom sig av avund då vi pratade om att lillasyster snart skulle få flytta ner i lekrummet för att kunna sova bättre om nätterna. Lekrummet med döskalletapeterna ville ju storasyster ha!!! Så nu har vi klubbat att storasyster får flytta ner till lekrummet med döskalletapeterna och lillasyster får överta hennes rum med de rosa hjärttapeterna. Då behöver vi inte tapetsera om något rum idagsläget då båda dessa rum är omgjorda relativt nyligen och båda tänkta till just barnrum.
Då har vi lillasyster nära och hör henne om hon vaknar och storasyster som nu är 4 år fixar ju hur bra som helst att vandra trappan upp om hon vaknar på natten.
Utrymmet under trappan får nyttjas för lillasysters leksaker så länge. Känner mig glad åt att vi kommit fram till ett beslut och vad skoj, nu får jag inreda och fixa igen! Yes!


Lillasysters nuvarande sovhörna i vårt sovrum (snart ett minne blott)


Bild nr 1(bild © Åkerbloms) visar hur rummet såg ut på husvisningen.
Den blå färgen föll inte riktigt vår prinsessa i smaken så den byttes mot en rosa tapet med diskreta hjärtan.
Detta rum ska nu lillasyster ta över.


Detta rummet (lekrummet som ni fått bilder på tidigare i bloggen) kommer snart att vara storasysters krypin.

Imorgon kommer farmor och farfar på besök och kanske kan vi då få lite bärhjälp och göra bytet. Sedan blir det min tur att börja piffa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0