Stan tur och retur

Idag har jag och lillasyster varit till fotografen och knäppt 1-årskort. Hon var kanonduktig och jag hoppas och tror att det blir fina bilder! På vägen hem stannade vi till vid en av mina absoluta favoritbutiker, Fullerö handel utanför Uppsala. En stor inredningsbutik som när man ser på den utifrån kan verka ganska rörig och ointressant men ack så mycket fint de har innanför väggarna. Massor av SIA, Cult, Serholt-produkter och mycket annat snyggt också. Jag nästan grät när jag gick därifrån utan en enda pryl. Jäkla plånbok som aldrig vill tillåta denna typen av inköp... Men jag fick ögonshoppa ordentligt!!!

Jag som har små barn och som älskar att pyssla och fixa i deras rum blev förtjust i flera av SIA´s nyheter i barnkollektionen. Söta underlägg, vimplar, kuddar mm. Några av nyheterna finns här.


image108
© Bilder lånade från Unnerstad gård

Mera hall-tankar

image107

Jag har ju pratat om vår hall tidigare. Att den behöver nya tapeter osv. Här får ni se hur den ser ut idag. En ny spegel ska till ovanför byrån då den vi har är alldeles för stor och inte heller i samma träslag som de övriga möblerna. Där fåtöljen står idag stod min gamla furu-skänk innan (därav placeringen av lampan som hänger på väggen). Jag trodde för övrigt att jag hittat den perfekta möbeln till de platsen, hos Haléns av alla ställen. Ett sideboard i ek som var mindre än alla övriga jag hittat som skulle passa perfekt. Men så när jag bestämt mig så finns den inte i ek längre. Det är väl så typiskt... Nu måste jag leta vidare!

Vi har också funderat på att lägga klinker en bit på golvet vid dörren. Så att skohylla och alla blöta och smutsiga skor hamnar på klinkerplattorna när man kliver in genom dörren.
Vill ha en hissgardin med knytband till fönstret i trappen. I vitt, grått eller beige. Nån som har nåt tips var jag kan hitta en sån???

Ps. Jag behöver väl inte nämna att jag vill ha en ny ytterdörr och att jag önskade att allt furu var vitt va´?! Det fattar ni nog ändå... *ler*

Hemma igen...

image106

Så var vi tillbaka på hemmaplan efter några dagar hos min lillasyster. Det var jättemysigt men full rulle på barnen. När storasyster inte retade eller små jävlades med den 2 år yngre kusinen så var samme kusin på lillasyster och knuffade. Så det var livat vill jag lova. Men det kan man ju liksom stå ut med då vi träffas så sällan. *ler*

Bjuder på några bilder från lillasysters mysiga boning så länge. Och jag måste verkligen utveckla detta med photoshop känner jag. (Tiden var finns du???) Kan ju bara göra en enda grej än och det är detta kollage...förstår om ni tröttnar, för det gör jag!!! Men det är ändå roligare än att bara sätta in bilderna som de är...

Klockan är mycket och imorron börjar en ny vecka med allt vad det innebär. Dags att sova. Tittar in till mina bloggvänner imorron.

Kram

Födelsedag, illamående & packning

image105
Idag har vi firat lillasyster som blivit 1 år. Herregud så tiden går! Det märker man först när man fått egna barn tycker jag. Nu har jag full förståelse över mina föräldrars tjat om att "tiden går så fort" osv. Det gör den verkligen!
Nåväl, som ni kanske märkt så har jag inte varit så flitig här på bloggen den senaste veckan. Blev illamående på alla hjärtans dag. Trodde först jag ätit för mycket choklad(!) men det var nog inte enda anledningen för det har hållit i sig. Är trött och har ont i kroppen med så det är väl något jag dragit på mig. Idag känner jag mig piggare och håller i skrivande stund på att packa resväskan. Jag och barnen ska åka till Norrköping och hälsa på min syster under resten av sportlovet. Det ska bli jättekul! Så ni får ha överseende med att jag inte är så aktiv här på bloggen. Men glöm mig inte, snälla! Jag är snart tillbaka och då lovar jag att kolla in hos er och se vad ni haft för er! =)

?Kram ?

Alla hjärtans dag

En stor kram till er alla bloggvänner! Ha en underbar alla hjärtans dag!

image104
Eget kollage med vackra ting i kärlekens former från Ljuva ting

Tvättstugan

Eftersom min blogg är relativt nystartad så kan jag ju alltid fylla på med bilder från olika rum hemma hos oss. Efter att ha bott massa år i hyresrätt och offrat många söndagar i tvättstugan så är det en sann lyx att nu ha egen tvättstuga. Under vår sista tid i lägenheten hann vi faktiskt inhandla en egen tvättmaskin som sedan fick följa med oss till huset. Här fanns redan en fräsch tvättmaskin och vi funderade om vi skulle sälja vår maskin eller kanske lyxa oss och ha två. Det blev alt. nr 2 och nu har jag en härlig tvättstuga med två maskiner och en tumlare. Vilken kontrast mot innan. Nu är det faktiskt riktigt kul att tvätta!

image101


Tvättstugan ligger i vår groventré. Den ska renoveras så småningom med klinkergolv och golvvärme. Då ska vi även måla om väggarna och får jag som jag vill även byta färg på bröstpanelen. Men den duger absolut som den är idag, jag ska inte klaga! Vi kastade ut det gamla torkskåpet när vi flyttade in och bakom den fann vi en inte alltför snygg tapet (se "före-bild" nedan). Men med maskin och tumlare på plats så syns den inte längre (se "efter-bild nedan). Nu skulle jag vilja ha några snygga burkar att ha tvättmedel i. Tips? Och ska nog sy en liten kappa alt en liten hissgardin till det lilla fönstret. Små projekt i väntan på de stora finns det gott om!
image103

Rörigt...

Storasyster har haft kompisar på besök i helgen. Det är jättekul på alla sätt men brukar resultera i att stackars mamma får en massa att städa då hon till slut inte längre står ut med oredan på dotterns rum...

image117
Dotterns rum som det allt som oftast ser ut...

image118
samma rum som det tyvärr sällan eller aldrig ser ut!

Men i skrivande stund är det faktiskt ordning och reda och mamma får lite ro i själen. *ler* Det är väldigt skönt att tjejerna har egna rum och där det kan få se ut. Jag kan stänga dörren och slippa se oredan. Men ibland måste man ju ta tag i även dessa rum. Och ja, jag brukar minsann involvera den 4-årige slarvmajan också i städningen!

Annars har vår helg varit väldigt lugn med bl a Melodifestival och gott att äta. Nu känner vi oss redo att ta tag i en ny vecka. Hoppas ni också gör det! Kram på er!


Mera vardagsrum

image110
När jag ändå var igång att visa bilder från vardagsrummet så kan jag lika gärna visa fler vinklar av samma rum. Vi har två Billy-hyllor med dörrar från Ikea som förvaring för dvd-filmer och cd-skivor. En lösning vi känner oss nöjda med då vi slipper se dem som vi gjorde förut. Det ger lätt ett rörigt intryck! Ovanför dessa hyllor har jag gjort ett kollage med foton på nära och kära. Vi har dock en fundering på att sätta in ett runt fönster precis där då vi väl tapetserar om i hallen (hallen finns på andra sidan väggen). Tror att det skulle bli en fin detalj och hallen skulle definitivt bli ljusare.
Vi har en öppen spis med kasett som vi använder rätt flitigt under vinterhalvåret. Den binder för övrig ihop vardagsrummet med köket. Så det är en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök.

Vardagsrummet

Angående tv-bänken i förra inlägget så kanske det vore idé att visa upp en liten glimt av vardagsrummet. För att få en känsla om den (eller någan annan) kan passa in bland det övriga möblemanget. Och jag vet, vit färg på fönstren och taket samt att få slipa golvet vore absolut ett lyft. Men jag fortsätter att förändra med gardiner, kuddar och filtar än så länge. Vardagsrummet skulle nämligen också behöva lite mer våriga inslag.

Ps. Mitt andra försök att leka med bild och text i photoshop. Det är ju jättekul men än fattar jag inte så mycket... Ett klick här och ett klick där...ibland blir det bra och ibland inte alls *ler*

image109

Tv-bänk

Har så äntligen fått photoshop installerat tack vare världens sötaste granne! Nu gäller det bara att sätta sig in i hur det fungerar. Älskar ju att leka och skapa med foton så jag ser verkligen fram emot att lära mig!

Ska försöka skapa en snyggare och mer personlig design på bloggen med men i väntan på det får ni stå ut med en standardlayout.

Ska be er om lite hjälp också. Vårt vardagsrum är idag inte alls i de färger jag skulle önska. Går i svart och björk och lägg till det allt furu i tak, golv och fönster... Men trots detta så är mysfaktorn faktiskt ganska hög och på nåt konstigt sätt så trivs jag i mitt vardagsrum. Svart skinnsoffa är otroligt praktiskt då man har små barn (skulle vilja ha en i beige tyg eller nåt men det känns inte aktuellt), övrigt möblemang går i björk (skulle gärna byta ut mot vitt typ sideboard och tv-bänk men nä, inte heller det är aktuellt än på ett tag) och ingen platt-tv har vi heller (inte än i alla fall). Men den där platt-tv:n är kanske inte så långt borta och då det blir aktuellt så vill jag såklart ha nån snygg tv-bänk att ställa den på. Nu till problemet. De flesta snygga tv-bänkar går i vitt alternativt ek upplever jag. Och eftersom jag inte tänker byta ut hela vårt möblemang för att det ska passa tv-bänken så undrar jag om det finns snygga tv-bänkar i typ svart eller björk? Nån som vet? Tips?

Har hittat en potentiell tv-bänk hos Svenska hem

image107
Bild © Svenska hem, tv-bänk Classico

Äntligen tulpaner!

Äntligen har en bukett tulpaner hittat även hem till mig. Tänk vad lite blommor kan göra för hemtrevnaden och känslan. Egentligen skulle man unna sig fräscha snittblommor oftare!

392948-104

Vet ni, jag har inte riktigt tagit till mig detta med Cult Design och deras produkter. Har funderat på varför alla är så mycket för Cult och inte riktigt gett det en ärlig chans...tills NU! Nu börjar jag förstå! Det är stilrena, enkla och moderna produkter. Man kan kombinera dem lite som man känner och efter årstid/ tema. Det känns tidlösa och inget man tröttnar på i första taget.

image106
Bild © Mias online

Såg serien ROSA och kände att japp, den skulle nog göra sig i köket som för årstiden går i grönt. Tillsammans med 2 st långa löpare/ alt 4 st runda tabletter... Jaha, så var jag också så gott som nerdragen i Cult-träsket *ler*

Trevlig helg på er och vad kul att nya besökare hittat hit. Jättekul!

RSS 2.0