Värme och mera kök


Wow vilket väder det varit de senaste dagarna. Nyss var det vinter och vips var det sommar eller nåt liknande. Det grönskar överallt och de lilla blomster jag har i trädgården blommar vackert! Tänk, tiden så här innan semster och ledighet är ju nästan den bästa. Man trappar ner i tempo på jobbet (i alla fall gör vi det på förskolan i form av div aktiviteter och grupper osv) och man vet att allt det härliga ligger framför en! Lovely!


Tavlan "Fikapaus" från Isa form har anlänt och kommit upp på väggen. Åh vad jag gillar hennes tryck!


Även kakfatet/ fruktfatet från Koziol hittat hem :)

De nya handtagen har också kommit hem men då det behöver borras nya hål så har de inte kommit på plats än. Kanske i helgen???

Målningen biff


Köksfix


Nu har vi spacklat igen hålen som fanns i väggen efter att överskåpen kom bort. Idag står målning på schemat och jag ser verkligen fram emot att det torkat och är klart. Har idag också målat den furufärgade fönsterbrädan vid matplatsen. Tror att det lilla kommer att göra stor skillnad också i väntan på att jag orkar ta tag i hela fönstren...

Lite nytt står nu på inköpslistan efter att skåpen kommit bort.

  
1. Svart kakfat från Koziol
2. Turkosa underlägg från KG Design
3. Denna snygga tavla "Fikapaus" från Isa form (fast i stående modell) att sätta på väggen mellan fönstren.

Lördagkvällen hos oss

Vad ska man göra en lördagkväll? Varför inte nåt i stil med detta...


Före


Under


Efter

Det känns helt underbart nu när överskåpen är borta! Köket känns så mycket större, ljusare och luftigare. Det kommer att krävas lite efterarbete med målning av vägg och tak osv men det känns toppen just nu! Vi har pratat om att rusta köket men har då funderat på om vi bara ska budgetrenovera och putsa lite på ytan eller göra helt nytt från grunden. Då vi enats om att allt egentligen behöver bytas ut så får det vänta ett tag tills vi sparat ihop och kan få det precis som vi vill. Men idag rök dock överskåpen vilket gör stor skillnad. Nu väntar också en beställning på nya handtag till skåpen och sen kan jag stå ut med köket ett tag till i väntan på den riktiga renoveringen. :)


Uppdatering:

Nu är beställningen av de nya handtagen gjord. Så nu bara längtar och väntar jag. Handtagen blir de på bilden nedan. De matchar nämligen handtagen på skänken i köket samt att de kommer att täcka de gamla hålen!


Bild lånad från allabeslag.se

Nytt & funktionellt


Storasyster har tidigare haft min gamla sekretär till skrivbord. Men då den blivit så nedtyngd att själva bordsskivan nu lutar alldeles kolosalt så ramlar ständigt papper, block och pennor ner på golvet. Hon har beklagat sig över det och vi har lovat henne ett nytt mera stabilt skrivbord vid tillfälle. I lördags var vi på IKEA och då hittade vi detta med tillhörande hylla som storasyster föll pladask för och mamma och pappas plånbok likaså. :)
Så nu sitter hon mer än gärna på sitt rum istället för i köket då hon målar och pysslar.

Hon har fått ärva pappas gamla anslagstavla som passar in perfekt ovanför skrivbordet (under hyllan) samt att jag köpt till en stång med tre "burkar" där hon förvarar pennor och saxar osv (på väggen till vänster).
Det känns som om vi fått till en hygglig "arbetshörna" till 6-åringen som dessutom inte kostade skjortan= gillas!


 

RSS 2.0