Hall i mini- makeover

Vår hall är nu under en mindre förvandling. Endast lite nya möbler och ljuskällor ska till. Drömmer om nya tapeter också men det får bli en senare fråga. Då vi flyttat från lägenhet till hus och helt plötsligt fått både huvudentré och groventré så saknas det en del möbler (läs hatthylla, skohylla och förvaring av vantar mössor mm). Det möblemanget vi hade i lägenheten hamnade i groventrén och vår huvudentré (den entré som både vi och gästerna använder) har under en längre tid nu varit under all kritik (enligt mig). Men nu sker små förbättringar...

Vår hall som den sett ut i flera månader

Nu finns följande möbler hemma...


Bild © IKEA

1. Skohylla i ek
2. Klädhängare i ek (tänkt till barnens kläder och hängd på deras höjd)
Är samtidigt en typ av tavellist med plats för vykort eller foton, smart!
3. Hatthylla i ek
4. Snygga lådor att förvara vantar mm i på hatthyllan

Igår kunde jag (tack vare julen och snälla föräldrar) inhandla en byrå till hallen som vi verkligen behöver. Nu slipper telefonen stå på golvet och vantarna och mössorna behöver inte ligga spridda över hela hallen! Är inte särskilt förtjust i butiken som säljer denna byrå men gjorde nu ett undantag då jag inte hittat någon liknande byrå i samma typ och prisklass någon annanstans. Ska montera den i eftermiddag och ber till högre makter att allt som behövs finns med i kartongen. MIn erfarentet från den aktuella butiken är inte den bästa då det gäller detta...

392948-23
Bild © Jysk

Sen hade jag tydligen varit snäll i år också för tomten kom med precis en sådan ljusdekoration som jag önskat mig. Den ska få pryda sin plats på den nya byrån.Nya lampor till taket ska också till men har inte bestämt mig för vad det blir ännu. Men något på vajer lutar det åt.


Bild © IKEA

Kanske blir det denna vajerbelysning?

På önskelistan

Något jag är väldigt sugen på just nu är denna bildhållare från Ikea, endast 99 kr. Förutom att den är otroligt praktisk så är den ju också riktigt snyggt. Jag har ofta funderat på vad jag ska göra med alla de vykort man får. De står framme på köksbordet en tid och sedan hamnar de i en låda. Med denna kan man ju fästa de senaste vykorten så att de finns framme en tid innan de byts ut för nya.


Bild: © IKEA

En annan pryl som lockar är någon typ av bordsdekoration med ljuskälla. Vi ska så småningom köpa oss en byrå till hallen för förvaring av vantar, mössor o dyl. Då skulle nog en sådan göra sig bra.


Bild: © Clas OhlsonLekrum i förändring

Jag önskar så att jag hade en riktigt bra kamera för att kunna ta de bilder jag vill. Får ständigt beklaga mig över den 4 ½ år gamla digitalkameran som inte alls fångar det jag vill fånga på mina bilder nämligen känslan!!. Jag fattar inte att jag fortsätter försöka då jag vet att det inte går... *besviken*
När jag nu fått beklaga mig över detta så kommer här bilder från förvandlingen i tjejernas lekrum. Det är visserligen inte helt klar ännu men färger och tapeter är i all fall vad de ska vara.


1. Så här såg rummet ut på husvisningen, användes då som hemmakontor
2. Börjat riva lister
3. Målning av garderober
4. Väggarna målade, tapeten börjar komma på plats...

392948-9
Tapet från Sandberg och förvaringsmöbel från IKEA

392948-7
Lilla köksdelen

Har en del kompletteringshandling att göra innan allt är klart men tjejerna trivs i sitt "nya" lekrum och det är ju huvudsaken. Men med sakerna här nedan kommer de säkert att trivas ännu bättre. En prinsessa kan t ex omöjligt klara sig utan spegel, eller hur?!

image14Nu är den igång, den nya blggen!

Har ju haft planer på att starta ytterligare en blogg för att kunna skriva mer om hus och hem och nu är den alltså igång. Denna bloggen handlar då främst om huset, som jag och sambon E köpte för snart 1 år sedan (inflytt feb-07). Här lever vi tillsammans med våra två döttrar, N född -03 och T född -07.  Välkomna hem till oss!

image1
Foto: © Åkerbloms fastighetsförmedling

RSS 2.0